Lesgeven is mijn passie geworden – Roy Wolters

Ik merkte door de jaren heen dat ik het steeds leuker ging vinden om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen op een bepaald vak. Dat op zowel de korte als de lange termijn de cijfers omhoog gaan en ze daardoor “meer plezier” krijgen in het maken van huiswerk en leren. Vaak zeggen leerlingen aan het begin van het jaar “Ik vind wiskunde echt verschrikkelijk om te doen en kom er gewoon niet uit!. En dat ze vervolgens aan het einde van het jaar zeggen “Door de bijlessen zijn mijn cijfers hoger geworden en zie ik een stuk minder tegen wiskunde op!”.

Dit maakt het heel erg dankbaar werk en werkt voor mij ook als een drijfveer om constant het maximale uit elke leerling proberen te halen. Daarom zou ik ook tegen alle leerlingen willen zeggen die moeite hebben met een bepaald vak, aarzel niet en neem bijles, wacht niet tot het laatste moment en je cijfers zullen écht omhoog gaan! De kleinste tips/handigheidjes kunnen uiteindelijk het verschil maken!

Examentraining

Het afgelopen jaar heb ik de examentraining van wiskunde B havo verzorgd. Dit was erg leuk om te doen, vooral ook het klassikaal uitleg geven. Ik probeerde mijn enthousiasme voor wiskunde B over te brengen op de examenkandidaten met als doel dat zij met zelfvertrouwen en opgefriste kennis het examen in konden! Ook hierbij heb ik reacties gehad in de trant van “De wiskunde B examentraining heeft goed geholpen en mede daardoor ben ik nou geslaagd!”. Dit geeft ook jou als bijlesgever/examentrainer een goed gevoel als leerlingen uiteindelijk met een diploma ‘de deur uit lopen’!

En nu?!

Tot slot, ik heb mijn hbo-bachelor werktuigbouwkunde afgerond, een aanrader voor iedereen die een passie voor techniek heeft! Maar door het geven van bijlessen en de examentraining van het afgelopen jaar ben ik toch tot de conclusie gekomen dat mijn echte passie is het individueel uitleg geven en het klassikaal lesgeven. Mede daardoor heb ik gekozen om nog een bacheloropleiding te gaan doen… Én wel docent wiskunde!!

Ik hoop ook volgend jaar weer nieuwe leerlingen/examenkandidaten te zien zodat we ook JOUW cijfers omhoog kunnen halen!

Tot volgend schooljaar en succes allemaal met ‘de laatste loodjes’ van 2015-2016!

Roy Wolters

 

Meer over onze docenten