Hoe ga je ermee om als je bijles moet volgen?

Het schooljaar is al weer even bezig en je hebt je eerste toetsen gemaakt. Maar helaas zijn je cijfers voor wiskunde toch niet zo best… Althans dat vinden je ouders! Jij maakt je nog niet zo druk… Ach die 5 kan nog wel, die haal ik later in het jaar wel weer op, denk je bij jezelf…
Maar de volgende toets is weer onvoldoende, wiskunde ligt je gewoon niet zo. Maar ook dan maak jij je nog niet zo druk, je ouders die denken daar helaas anders over…

Zij nemen contact op om bijlessen voor je te regelen, en jij denkt: ‘Pffff, moet dat nou? Ik red mezelf echt wel, het volgende hoofdstuk wordt vast wat gemakkelijker!’
Maar helaas de bijlessen zijn al aangevraagd door je ouders en binnen een week wordt er contact opgenomen door de bijlesgever. Na een paar dagen gaat je telefoon; Ja hoor het is de bijlesgever voor wiskunde, hij wilt graag een afspraak met je maken.

Jij denkt… Oke, daar gaan we! Met tegenzin plan je een afspraak en een aantal dagen later fiets je met lood in je schoenen richting je bijles. Wonder boven wonder blijkt de bijlesgever een super aardige gast te zijn die je graag wil helpen. Maar jij denkt, eerst zien dan geloven. Samen gaan jullie zitten voor wiskunde en na een uur blijkt dat je al veel dingen hebt kunnen vragen en je al een hoop duidelijker is geworden.

Je fietst naar huis met een goed gevoel. Na een aantal bijlessen komt je toets eraan. Je bent inmiddels goed voorbereid en maakt met licht gespannen gevoel je eerste toets na de bijlessen wiskunde die je hebt gehad.

Oke, je toets is gemaakt je hebt er best een goed gevoel over… Nu afwachten wat voor een cijfer je hebt gehaald.

Na een aantal dagen staat je cijfer online en….. YES! Je hebt een 6,3 gehaald! Je bent heel erg blij en opgelucht en laat het meteen aan je ouders weten. Ook zij zijn blij en zeggen; “Zie je nu wel die bijles is wel ergens goed voor!” Uiteindelijk denk je… Oke… die bijles die valt best mee en kijk eens wat het me gebracht heeft, ik ga nu met veel meer plezier naar de lessen wiskunde omdat ik de stof begrijp. M’n cijfer gaat langzaam omhoog en die bijlesgever is eigenlijk best oke! We kletsen zo nu en dan over van alles en nog wat en daarnaast helpt hij me prima op weg met wiskunde.
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar: ‘Die bijlessen zijn toch best handig!’

Zo zie je maar weer dat bijlessen dus best mee kunnen vallen…. Mocht je onze hulp nodig hebben dan weet je ons te vinden, toch?

Liefs,

Juf Sanne

Lees ook: In 5 stappen naar meer zelfvertrouwen op school