Door extra uitleg meer vertrouwen in lastige vakken

Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een student of docent die de stof optimaal beheerst. In een individuele bijles wordt de stof verduidelijkt en herhaald. Je krijgt extra uitleg waar dat nodig is en gaat samen met de student of docent flink oefenen. Sommige leerlingen krijgen elke week les, andere slechts als er een proefwerk voor de deur staat. Je kunt bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus. Als je de stof beter snapt, zal dat je ook motiveren om naast de bijlessen flink te gaan oefenen. Door de heldere uitleg krijg je meer vertrouwen in lastige vakken.

Waarom bijles?

Meer motivatie

We proberen leren weer leuk te maken. Als iemand de stof beter snapt, zal dat hem/haar ook motiveren om naast de bijlessen flink te gaan oefenen.

Meer zelfvertrouwen

Door de heldere uitleg krijgen leerlingen meer vertrouwen in sommige lastige vakken. Dit zorgt voor meer rust in huis en uiteindelijk betere resultaten.

Hogere cijfers

We kunnen natuurlijk geen garantie bieden op hogere cijfers, maar doen er wel alles aan om de stof zo goed mogelijk uit te leggen.

Voor wie is bijles?

Basisschool

Leerlingen op de basisschool lopen soms tegen leerproblemen aan of hebben een duwtje in de rug nodig. In deze lessen wordt met uitleg en oefeningen aandacht besteed aan rekenvaardigheden en taalvaardigheden, zoals begrijpend lezen en spelling. Daarnaast kunnen we leerlingen helpen in de voorbereiding op de CITO-toets. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen bij ons Engelse les volgen.

Middelbare school

We bieden individuele bijlessen aan in alle vakken en op alle niveaus. We verzorgen bijlessen voor alle middelbare scholieren in het Land van Maas en Waal, ongeacht op welke school je zit.

MBO, HBO en WO

Ook op het MBO, op het HBO of op de universiteit kun je soms een steun in de goede richting gebruiken. We kunnen je niet ondersteunen bij alle vakken, maar door ons grote studentenbestand is er vaak wel een student te vinden die je kan helpen. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden van bijles in jouw vakgebied.

 Hoe werkt het?

1. Contact opnemen
Je kunt contact opnemen via onze website of door ons even te bellen of een e-mail te sturen. Ook ben je van harte welkom op ons kantoor in d’n Bogerd te Druten. We bespreken graag met jou de mogelijkheden en wensen en beantwoorden jouw vragen. Ook bespreken we of je de voorkeur hebt voor een junior of senior.
2. Inschrijven
We nemen jouw gegevens door en schrijven jouw kind in. Ook kun je zelf online inschrijven via onze Portal. Jaarlijks betaal je € 15 administratiekosten. Deze kosten worden op de eerste factuur verrekend.
3. Wij zoeken een begeleider
We gaan op zoek naar een geschikte begeleider voor jouw zoon of dochter. Hierbij kijken we naar woonplaats, beschikbaarheid, niveau en gewenste ervaring (student of docent). Binnen een week moet het geregeld zijn, duurt het langer dan wordt er contact met je opgenomen.
4. Contact met de bijlesgever
De begeleider neemt contact met de leerling op om een eerste afspraak te maken. Er wordt dus onderling afgesproken waar en wanneer de eerste bijles plaatsvindt. Bijles Maas en Waal speelt hierbij geen rol. 
5. De bijlessen vinden plaats
De leerling gaat met de begeleider aan de slag tijdens de bijlessen.
6. Evaluatie
Na een aantal weken zullen wij contact met je opnemen om de bijlessen te evalueren. Je kunt aangeven wat er eventueel moet worden bijgesteld aan de bijlessen. Mochten er eerder vragen of opmerkingen zijn over de bijlessen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

 Tarieven

Om de continuïteit in de begeleiding te stimuleren, gaan wij vanaf heden werken met een minimale afname van vijf lesuren per schooljaarDeze bijlessen zijn vrij te besteden, maar ons nadrukkelijke advies is om regelmaat in te bouwen: bijvoorbeeld één keer per week of één keer per twee weken een bijles.

Administratief gezien betekent dit het volgende: Op de eerste rekening in een schooljaar worden 5 bijlessen vooruit gefactureerd. Je hebt dan dus een “tegoed” van 5 lesuren. Nadat je deze 5 bijlessen hebt gebruikt, betaal je maandelijks weer gewoon het aantal bijlessen dat je hebt gevolgd, zoals je van ons gewend bent. Aan het einde van het schooljaar (op 1 augustus) komen eventuele openstaande bijlesuren te vervallen. 

Administratiekosten
15,-
per jaar
Jaarlijks betaal je administratiekosten. Deze kosten worden op de eerste factuur verrekend.
Junior
17,50
per uur
Dit is een student die studeert aan een hbo of universitaire opleiding en hij/zij geeft bijlessen in vakgebieden waar zij altijd goed in zijn geweest.
Neem contact op
Senior
25,00
per uur
Dit is iemand die inmiddels is afgestudeerd aan een hbo of universitaire opleiding of in sommige gevallen iemand die uitblinkt in een bepaald vakgebied. Hij/zij heeft al ervaring in het geven van bijlessen.
Neem contact op
Professional
35,00
per uur
Dit is één van onze vaste medewerkers of een freelance docent. Hij/zij geeft dagelijkse begeleidingen en heeft een rijke ervaring in het geven van bijlessen.
Neem contact op

Extra informatie

ReiskostenPortalAfzeggen en opzegtermijnLocatiesBetalingBijles met z'n tweeënSpoedbijles

Wanneer de bijlessen door de leerling worden gevolgd in D’n Bogerd te Druten worden er géén reiskosten meer in rekening gebracht.

Wanneer de bijlessen aan huis plaatsvinden mogen de bijlesgevers altijd een reiskostenvergoeding vragen van €0,19 per kilometer, mits de bijlesgever meer dan 5 kilometer moet reizen. (ongeacht of zij op de fiets/scooter/auto/bus komen).

Via ons online systeem Bijles Portal kun je 24 uur per dag inzien wat jouw kind heeft gedaan tijdens de begeleiding, aan- en afmelden voor begeleiding en facturen raadplegen. Hiervoor dien je in te loggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Lessen die niet binnen 24 uur worden afgezegd, worden toch in rekening gebracht, tenzij dit naar oordeel van Bijles Maas en Waal onredelijk is.

Met ingang van het nieuwe schooljaar hanteren wij een opzegtermijn voor zowel de bijlessen als de huiswerkbegeleiding. Dit betekent dat wij van jullie verwachten dat je voor de start van een nieuwe maand bij ons aangeeft dat de bijlessen en/of de huiswerkbegeleiding komen te vervallen voor je zoon/dochter.

Dit mag middels een e-mail naar sanne@bijlesmaasenwaal.nl, per telefoon: 0487-745003 of per WhatsApp: 06-19837413.

De meeste lessen worden na schooltijd, in de middag of ‘s avonds bij de leerling of de student thuis gegeven. Men kan er ook voor kiezen om de lessen op school plaats te laten vinden. Daarnaast kunnen bijlessen plaatsvinden in d’n Bogerd, Van Heemstraweg 53 te Druten. Als je de trap op loopt, zie je direct het bordje Bart van Kraaij Groep staan.

Alle begeleiding wordt per maand achteraf gefactureerd. Facturen worden altijd de 6e dag van de volgende maand verzonden. Standaard ontvang je van ons een factuur per e-mail met een overzicht van wat jouw kind tijdens de begeleiding heeft gedaan. Ontvang je de factuur liever per post, dan betaal je per maand € 2,00 extra. Wij schrijven het bedrag automatisch van jouw rekening af als je ons hiervoor machtigt. Op deze manier vergeet je nooit het bedrag over te maken. Verstrek je liever geen machtiging, dan betaal je per maand ook € 2,00 extra.

Wij raden nadrukkelijk aan om bijlessen individueel te volgen. In uitzonderlijke gevallen kan met twee personen tegelijk bijles worden gevolgd.
Bij een junior bijlesgever geldt dan een toeslag van €7,50 per uur. Het tarief komt dan op €25,00, dus €12,50 per persoon.
Bij een senior bijlesgever geldt dan een toeslag van 10,00 per uur. Het uurtarief komt dan op €35,00 per uur, dus €17,50 per persoon.

We doen onze uiterste best om binnen vijf werkdagen een bijlesgever voor je te regelen. Heb je haast en wil je extra snel starten? Dan zetten we graag een stapje extra voor je en zorgen we dat je binnen één of enkele werkdagen kunt starten. Het tarief voor een zogenaamde spoedbijles bedraagt 35 euro per uur.