Door extra uitleg meer vertrouwen in lastige vakken

Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een student of docent die de stof optimaal beheerst. In een individuele bijles wordt de stof verduidelijkt en herhaald. Je krijgt extra uitleg waar dat nodig is en gaat samen met de student of docent flink oefenen. Sommige leerlingen krijgen elke week les, andere slechts als er een proefwerk voor de deur staat. Je kunt bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus. Als je de stof beter snapt, zal dat je ook motiveren om naast de bijlessen flink te gaan oefenen. Door de heldere uitleg krijg je meer vertrouwen in lastige vakken.

Waarom bijles?

Meer motivatie

We proberen leren weer leuk te maken. Als iemand de stof beter snapt, zal dat hem/haar ook motiveren om naast de bijlessen flink te gaan oefenen.

Meer zelfvertrouwen

Door de heldere uitleg krijgen leerlingen meer vertrouwen in sommige lastige vakken. Dit zorgt voor meer rust in huis en uiteindelijk betere resultaten.

Hogere cijfers

We kunnen natuurlijk geen garantie bieden op hogere cijfers, maar doen er wel alles aan om de stof zo goed mogelijk uit te leggen.

Voor wie is bijles?

Basisschool

Leerlingen op de basisschool lopen soms tegen leerproblemen aan of hebben een duwtje in de rug nodig. In deze lessen wordt met uitleg en oefeningen aandacht besteed aan rekenvaardigheden en taalvaardigheden, zoals begrijpend lezen en spelling. Daarnaast kunnen we leerlingen helpen in de voorbereiding op de CITO-toets. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen bij ons Engelse les volgen.

Middelbare school

We bieden individuele bijlessen aan in alle vakken en op alle niveaus. We verzorgen bijlessen voor alle middelbare scholieren in het Land van Maas en Waal, ongeacht op welke school je zit.

MBO, HBO en WO

Ook op het MBO, op het HBO of op de universiteit kun je soms een steun in de goede richting gebruiken. We kunnen je niet ondersteunen bij alle vakken, maar door ons grote studentenbestand is er vaak wel een student te vinden die je kan helpen. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden van bijles in jouw vakgebied.

 Hoe werkt het?

1. Contact opnemen
Je kunt contact opnemen via onze website of door ons even te bellen of een e-mail te sturen. Ook ben je van harte welkom op ons kantoor in d’n Bogerd te Druten. We bespreken graag met jou de mogelijkheden en wensen en beantwoorden jouw vragen. Ook bespreken we of je de voorkeur hebt voor een junior of senior.
2. Inschrijven
We nemen jouw gegevens door en schrijven jouw kind in. Ook kun je zelf online inschrijven via onze Portal. Jaarlijks betaal je € 15 administratiekosten. Deze kosten worden op de eerste factuur verrekend.
3. Wij zoeken een begeleider
We gaan op zoek naar een geschikte begeleider voor jouw zoon of dochter. Hierbij kijken we naar woonplaats, beschikbaarheid, niveau en gewenste ervaring (student of docent). Binnen een week moet het geregeld zijn, duurt het langer dan wordt er contact met je opgenomen.
4. Contact met de bijlesgever
De begeleider neemt contact met de leerling op om een eerste afspraak te maken. Er wordt dus onderling afgesproken waar en wanneer de eerste bijles plaatsvindt. Bijles Maas en Waal speelt hierbij geen rol. 
5. De bijlessen vinden plaats
De leerling gaat met de begeleider aan de slag tijdens de bijlessen.
6. Evaluatie
Na een aantal weken zullen wij contact met je opnemen om de bijlessen te evalueren. Je kunt aangeven wat er eventueel moet worden bijgesteld aan de bijlessen. Mochten er eerder vragen of opmerkingen zijn over de bijlessen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

 Tarieven

Administratiekosten
15,-
per jaar
Jaarlijks betaal je administratiekosten. Deze kosten worden op de eerste factuur verrekend.
Junior
17,50
per uur
Bijlessen tegenover het laagst mogelijke tarief
Scholieren op de middelbare school of studenten op het HBO/WO
Gratis bijlessen mogelijk i.s.m. stichting Leergeld.
Neem contact op
Senior
25,00
per uur
Voldoet aan minimaal een van de volgende kwalificaties:
-Mensen met veel bijleservaring
-Docenten met les ervaring
-Afgestudeerd aan het HBO of WO
-Uitblinkers in hun vakgebied
Senior tarief speciaal aan te raden voor:
-Leerlingen met een PGB of LGF
-Studenten op het MBO/HBO of WO
-Scholieren die extra verdieping willen
-Scholieren die extra aandacht verdienen
Neem contact op

Extra informatie

ReiskostenPortalAfzeggenLocatiesBetalingBijles met z'n tweeën

Er kunnen reiskosten in rekening worden gebracht. Als de begeleider in totaal meer dan 10 kilometer moet reizen (dus 5 kilometer enkele reis), kan € 0,20 per kilometer in rekening worden gebracht, ongeacht de wijze van vervoer. Er wordt altijd vooraf door de begeleider met de klant overlegd over het in rekening brengen van reiskosten. De begeleider mag geen reiskosten in rekening brengen, indien hij/zij vooraf niet heeft overlegd met de ouders/verzorgers van de leerling.

Via ons online systeem Bijles Portal kun je 24 uur per dag inzien wat jouw kind heeft gedaan tijdens de begeleiding, aan- en afmelden voor begeleiding en facturen raadplegen. Hiervoor dien je in te loggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Lessen die niet binnen 24 uur worden afgezegd, worden toch in rekening gebracht, tenzij dit naar oordeel van Bijles Maas en Waal onredelijk is.

De meeste lessen worden na schooltijd, in de middag of ‘s avonds bij de leerling of de student thuis gegeven. Men kan er ook voor kiezen om de lessen op school plaats te laten vinden. Daarnaast kunnen bijlessen plaatsvinden in d’n Bogerd, Van Heemstraweg 53 te Druten. Als je de trap op loopt, zie je direct het bordje Bart van Kraaij Groep staan.

Alle begeleiding wordt per maand achteraf gefactureerd. Facturen worden altijd de 6e dag van de volgende maand verzonden. Standaard ontvang je van ons een factuur per e-mail met een overzicht van wat jouw kind tijdens de begeleiding heeft gedaan. Ontvang je de factuur liever per post, dan betaal je per maand € 2,00 extra. Wij schrijven het bedrag automatisch van jouw rekening af als je ons hiervoor machtigt. Op deze manier vergeet je nooit het bedrag over te maken. Verstrek je liever geen machtiging, dan betaal je per maand ook € 2,00 extra.

Wij raden nadrukkelijk aan om bijlessen individueel te volgen. In uitzonderlijke gevallen kan met twee personen tegelijk bijles worden gevolgd.
Bij een junior bijlesgever geldt dan een toeslag van €7,50 per uur. Het tarief komt dan op €25,00, dus €12,50 per persoon.
Bij een senior bijlesgever geldt dan een toeslag van 10,00 per uur. Het uurtarief komt dan op €35,00 per uur, dus €17,50 per persoon.