Van leerling tot bijlesgever bij Bijles Maas en Waal

Bijles Maas en Waal heeft veel bijlesgevers die ingezet kunnen worden, zowel junioren (studenten) als senioren (docenten).
De bijlesgevers hebben allemaal hun eigen verhaal waarom zij tot het besluit zijn gekomen om bijlessen te gaan geven. Er zijn bijlesgevers die aan de pabo of lerarenopleiding studeren en willen hiermee graag extra ervaring opdoen, maar er zijn ook bijlesgevers die als leerling bij ons binnen zijn gekomen. Zo ook het verhaal van Willem, één van onze bijlesgevers:

Willem: “In de 2e klas had ik moeite met het geconcentreerd maken van mijn huiswerk. In de Waalkanter kwam ik toen een advertentie tegen van Bijles Maas en Waal. Zij verzorgden zowel bijlessen als studiebegeleiding. Ik was toen vooral nog geïnteresseerd in de studiebegeleiding, omdat dit mij de juiste plek leek om me goed te kunnen concentreren. Dit bleek voor mij inderdaad de perfecte plek te zijn. Mijn cijfers gingen omhoog en ik voelde me echt thuis bij de studiebegeleiding dus het was voor mij nooit een straf om hier naar toe te gaan. Ik heb tot in de 4e klas van het VWO studiebegeleiding gevolgd. Tijdens deze begeleiding hielp ik al leerlingen met de exacte vakken als de begeleider van de studiebegeleiding hier geen expert in was. Zij zijn er immers om leerlingen te helpen met plannen of het leren leren, overhoren etc. Ik vond het helpen met exacte vakken erg leuk om te doen. Het was voor mij ook erg leerzaam, omdat ik dingen altijd het beste kon onthouden als ik zelf de uitleg gaf.

LEES HIER OOK HET VERHAAL VAN ROY WOLTERS: LESGEVEN IS MIJN PASSIE GEWORDEN!

Door het geven van bijles is bij mij eigenlijk het idee ontstaan dat ik docent wil worden. Ik heb in de 4e klas van het VWO zelf nog wel bijles gevolgd. Ik vertelde aan mijn bijlesgever dat ik bijles geven ook leuk vond om te doen, zij heeft toen aan Bart voorgesteld om mij eens een leerling te laten begeleiden om te kijken hoe dat verliep. Ik vond het geweldig om iemand te helpen met een vak waar ik heel goed in was. In de loop van de 5e en 6e klas heb ik toen steeds meer leerlingen mogen begeleiden en stond het voor mij zo goed als vast dat ik hier later iets mee wilde gaan doen. Scheikunde was het vak dat ik het allerleukste vond en daar wilde ik ook graag in verder studeren. Vanaf dat moment heb ik besloten om te gaan voor docent scheikunde.”

Zo zie je dus maar, ook leerlingen kunnen doorgroeien tot bijlesgevers bij Bijles Maas en Waal. Zoals de slogan van Bart van Kraaij Groep: ‘Samen naar een hoger niveau!’

Wie weet zie ik in de toekomst dus meer leerlingen van Bijles Maas en Waal uitgroeien tot goede bijlesgevers!

Liefs,

Juf Sanne