Dag van het kind!

De dag van het kind oftewel Kinderdag… Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, laat staan gevierd. Wisten jullie dat deze dag bestond? Op 1 juni zou deze kinderdag gevierd moeten worden…

Eigenlijk wel leuk natuurlijk, er bestaat al een Moederdag en een Vaderdag, maar waarom geen kinderdag? Ik weet wel dat ik het me vroeger wel eens heb afgevraagd waarom er geen dag voor mij was… Ik wilde ook wel graag een cadeautje krijgen, ook al was ik niet jarig. Maar, besef ik me nu, deze dag bestond dus al wel. Er werd alleen nooit (veel) aandacht aan besteed.

Tot op de dag van vandaag is er nog steeds weinig aandacht voor de dag van het kind in Nederland. Ik heb zelf tijdens mijn studies Onderwijsassistent en de Pabo leerkracht basisonderwijs, op veel verschillende scholen stage gelopen en nooit heb ik iets over de dag van het kind gehoord.  In andere landen wordt er wel meer aandacht aan besteed zoals in Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië maar ook in India, China en iets dichterbij huis, in Duitsland. Ook zijn er landen die het niet op 1 juni vieren maar op een andere datum, namelijk 20 november, dit wordt ook wel de Internationale dag van het kind genoemd. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Het zou een dag moeten zijn waarbij we wereldwijd voor een betere toekomst van de kinderen gaan.

Feestje?!

Wanneer ouders en kinderen wel de dag van het kind oftewel kinderdag vieren dan worden de kinderen die dag extra verwend met leuke cadeautjes. Maar ze mogen ook wel eens mee naar pretparken, dierentuinen, musea en ga zo maar door.

Natuurlijk mocht ik vroeger met mijn ouders gezellige dagjes uit naar een pretpark of een dierentuin maar nooit was dat speciaal voor de Dag van het Kind. Hebben jullie vroeger wel de Dag van het Kind gevierd of hoor je hier nu ook pas voor het eerst over?

Ik ben benieuwd! Groetjes Sanne.

Sanne van Boxtel