De eindexamens gaan nu echt beginnen….

 

September 2015, alle leerlingen uit 4 vmbo, 5 havo en 6 vwo weten het… Ze gaan nu echt starten aan hun laatste jaar op de middelbare school. Toch wel spannend, of niet? Die eindexamens duren nog zo lang, of komen ze toch sneller dan verwacht?

Examentrainingen

De examentrainingen bij Bijles Maas en Waal zijn in volle gang, nu komt het toch wel heel erg dichtbij. Veel examenkandidaten verzamelen zich in d’n Bogerd om de laatste trainingen te volgen. Dé voorbereiding op het eindexamen, zo zijn wij van mening. Maar ook thuis zullen ze nog aan de slag moeten! Het is nu echt bijna 12 mei 2016… Op deze dag zullen de eerste examens van start gaan voor alle jongens en meiden in het eindexamenjaar.

Sommige leerlingen, met name de jongens die hier bij Bijles Maas en Waal over de vloer komen maken zich nog niet zo heel erg druk. De meiden daarentegen voelen de spanning al oplopen, het gaat nu toch wel heel erg snel.

Vroeg naar bed

Ik herken het nog wel van mezelf… Inmiddels alweer 12 jaar geleden deed ik examen voor vmbo-t. Ik was behoorlijk nerveus maar zat ook in een soort van roes. Ik weet nog de avond voordat ik mijn eerste examen had, ik ging maar vroeg naar bed want ik moest fit zijn voor de volgende ochtend. Gelukkig had ik goed geslapen en ben ik vol goede moed de fiets opgestapt naar school om mijn examen aardrijkskunde te maken. Ik was druk bezig met mijn examen tot ik ineens besefte: “Sanne, dit is geen gewone toets, je bent bezig met je eindexamen!” Ik bedacht mezelf dat ik toch maar eens ‘wakker moest worden’. Nu even alle vragen goed doorlezen en bekijken wat ze precies van me willen weten. Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen hoor… Ik ben geslaagd met een, gelukkig, mooie eindcijferlijst.

Succes!!

Maar dat was toen… En nu… Nu zijn jullie natuurlijk aan de beurt! Namens Bijles Maas en Waal, mijn collega’s op kantoor, maar ook al onze bijlesgevers, studenten en docenten, wil ik jullie ontzettend veel succes wensen met jullie examens. Laat je niet gek maken, doe wat je altijd doet en vertrouw op jezelf! Jullie kunnen het!

 

Liefs, Juf Sanne

Bijles Maas en Waal