In de aanloop naar het eindexamen wordt door Bijles Maas en Waal voor alle vakken op vmbo-theorie, havo en vwo een examentraining aangeboden. Tijdens deze examentrainingen krijgen leerlingen in kleine groepjes (vijf tot tien personen) de stof voor een vak nogmaals helder uitgelegd.

Er worden samenvattingen gegeven en er wordt uitgebreid geoefend met allerlei opgaven. Ook worden er tips gegeven en er worden examens van voorgaande schooljaren gemaakt. Ten slotte wordt dit examen besproken en kan de leerling precies zien waar zijn of haar zwakke punten zitten en waar dus nog aan gewerkt moet worden. Op deze manier weten we dat leerlingen met meer zelfvertrouwen hun examenperiode ingaan en waarschijnlijk een beter resultaat behalen. Kortom: de ideale voorbereiding op het eindexamen.

Een training bestaat per vak uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur. Deze vinden in de weken voor de eindexamens plaats op d’n Bogerd. Vorig jaar volgde zo’n 70% van de examenleerlingen van het Pax Christi College trainingen bij Bijles Maas en Waal en hun ervaringen waren zeer positief.

Rooster examentrainingen VMBO

Rooster examentrainingen HAVO

Rooster examentrainingen VWO

Waarom deelnemen aan onze examentrainingen?

De ideale voorbereiding op het eindexamen

Overzicht creëren

De periode voor de eindexamens is voor veel leerlingen een spannende tijd. “Krijg ik alles wel op tijd geleerd? Kan ik het wel?” Wij hopen met onze examentrainingen voor meer zelfvertrouwen te zorgen bij de leerlingen. We zorgen voor een ontspannen omgeving waarin vooral overzicht wordt gecreëerd en natuurlijk de stof helder wordt uitgelegd. Door in kleine groepen te werken, krijgen leerlingen bovendien veel persoonlijke aandacht.

Dichtbij en betaalbaar

In de aanloop naar het eindexamen worden er door veel universiteiten examentrainingen aangeboden. De hoge tarieven en de afstand zijn voor veel leerlingen een belemmering om hieraan deel te nemen. Dit heeft Bijles Maas en Waal op het idee gebracht om juist dicht bij huis examentrainingen aan te bieden tegen een gunstig tarief. Dit past binnen ons streven om kwalitatief hoogwaardige begeleiding voor iedereen toegankelijk te maken.

Door oud-leerlingen

De trainingen worden verzorgd door ervaren en zorgvuldig geselecteerde oud-leerlingen van het Pax Christi College. Zij beheersen de stof optimaal en zijn in staat om de stof op een heldere manier over te brengen op de leerling. Tussen de studenten en de leerling is bovendien een klein leeftijdsverschil. Uit onze ervaring blijkt dat dit erg prettig werkt. Omdat alle begeleiders zelf op het Pax Christi College hebben gezeten, kennen zij de leraren en de manier van lesgeven en weten zij struikelblokken goed te traceren.

Praktische informatie

PlanningRoostersLocatieAfwezigheidIndividueelHerexamenTarievenBetaling
De 5 bijeenkomsten worden gepland in de weken voorafgaand aan het eindexamen. We stemmen onze planning af met het lesrooster van het Pax Christi College. Ook in de meivakantie vinden trainingen plaats. Daarnaast worden in de avonduren en op zaterdagen trainingen gepland. We streven ernaar dat een leerling maximaal twee blokken op één dag hoeft te volgen, maar dit kunnen we bij bepaalde vakkencombinaties niet garanderen. Tijdens een bijeenkomst van 2,5 uur wordt halverwege een pauze van 15 minuten gepland. Wij zorgen dan voor een drankje. Een complete examentraining bestaat per schoolvak uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. In totaal duurt een training dus 5 x 2,5 = 12,5 uur.

Alle trainingen van Bijles Maas en Waal vinden plaats bij D’n Bogerd, Van Heemstraweg in Druten. We hebben hier de beschikking over moderne lokalen met beamer, whiteboard en flip-over. Ook hebben we een eigen lokaal, de Perenzaal, die permanent beschikbaar is voor bijlessen, studiebegeleiding en trainingen.

Als een leerling een blok afwezig is door ziekte of andere omstandigheden, dient hij dit minimaal 24 uur voor aanvang van de bijeenkomst te melden bij de student die de training geeft. De leerling krijgt dan de gemiste stof per e-mail toegestuurd. Na afloop van een volgende bijeenkomst kunnen de leerling en de trainer dit eventueel nog kort bespreken. Indien een leerling afwezig is zonder afmelding, bieden we deze mogelijkheid helaas niet.

Het is ook mogelijk om individuele examentraining te volgen. De inhoud wordt dan precies afgestemd op de wensen van de leerling. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als voor bijlessen. Het aantal uren wordt altijd vooraf in overleg met de leerling bepaald.

Mocht een leerling onverhoopt moeten deelnemen aan het tweede tijdvak, dan krijgt hij van ons 2 uur gratis bijles voor de herexamens. Leerlingen die geen examentraining hebben gevolgd, betalen het reguliere tarief.

Bijles Maas en Waal streeft er naar kwalitatieve begeleiding voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom kost een examentraining bij ons slechts 125 euro per vak. Nieuwe leerlingen betalen bovendien 15 euro inschrijfgeld. Leerlingen die in het schooljaar 2018-2019 reeds begeleiding hebben gevolgd, betalen deze 15 euro uiteraard niet.

Alle tarieven op een rij:

  • Examentraining: 125 euro per vak (€25,- korting als je de de wiskundetraining hebt gevolgd)
  • Inschrijfgeld: 15 euro per leerling per schooljaar

Het totaalbedrag wordt vooraf gefactureerd. Contant betalen aan de examentrainer is niet mogelijk. Facturen worden per e-mail verzonden en er kan via iDeal betaald worden.

Bij leerlingen die al eerder bijlessen of huiswerkbegeleiding bij Bijles Maas en Waal hebben gevolgd en ons hebben gemachtigd, zal het bedrag automatisch worden geïncasseerd, en hebben dus al inschrijfgeld betaald.

Inschrijven


Niveau:


Ik wil me aanmelden voor de gratis informatieavond op maandag 11 maart:
1 persoon2 personen3 personen4 personenn.v.t.


Ik wil me aanmelden voor de gratis wiskundetraining op zaterdag 23 maart:
Wiskunde A havoWiskunde B havoWiskunde A vwoWiskunde B vwon.v.t.


Ik wil me aanmelden voor de volgende examentrainingen:
EngelsWiskunde (vmbo)Wiskunde AWiskunde BEconomieNederlandsNatuurkundeScheikundeBiologieGeschiedenisAardrijkskundeM&ODuits


[recaptcha]