Maak kennis met…

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze maand: Britt van Kerkhof uit Eindhoven.

 

Naam: Britt van Kerkhof

Wat doe je: Medische Wetenschappen en Technologie aan de Universiteit in Eindhoven
Opgegroeid: Maasbommel
Heeft: een relatie
Stopwoordje: Gewoon
Laatste drankje: Water
Ontbijt: Boterham met chocoladepasta en glas verse jus. Zonder ontbijt kan ik niet goed opstarten.

 

Hoe ziet een dag van Britt Kerkhoff eruit:

“Het lichaam, natuurkunde en veel wiskunde. Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding. Een hele brede opleiding én ook een pittige.  Het onderwerp chemische biologie komt bijvoorbeeld aan bod , hoe werkt het lichaam, hoe kopieer je DNA. Het is ontzettend breed en dat maakt het ook heel leuk. Eerst wilde ik geneeskunde gaan studeren, maar toen ging ik naar de Open dag voor Medische Wetenschappen en Technologie en werd ik er zo enthousiast van, dat ik besloot om voor deze opleiding te gaan!”

“Ik studeer veel, maar kan ook lekker ontspannen en leuke dingen gaan doen. Of gewoon lekker op de bank binnen met een kop thee. Daarnaast woon ik in een heerlijke studio in Eindhoven. Lekker op mezelf en in het weekend ga ik altijd naar mijn ouders in Maasbommel.”

 

Jouw reis tot nu toe:

“Vroeger wilde ik altijd juffrouw worden. Ik had geen idee dat ik nu deze opleiding zou gaan volgen. Ik ben opgegroeid bij mijn ouders en mijn zus. Zij woont nu samen met haar vriend in Oegstgeest. Ze is stewardess en reist ontzettend veel. Ik heb een aantal jaar in een kledingwinkel gewerkt en daar heb ik ook mijn vriend ontmoet, die ik nu elk weekend zie. Na volgend jaar mag ik gaan beginnen met mijn master. Het is zo’n brede opleiding en ik weet nog niet zeker welke richting ik op wil. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een kliniek of ziekenhuis. Ik wil dan wel achter de schermen, beelden van MRI en andere apparaten. Of onderzoek doen bij Philips, zoals onderzoek naar meegroeiende hartkleppen. Het bedrijfsleven vind ik dus ook heel interessant. Ik volg een opleiding voor de toekomst, dus dat komt mooi uit. Na mijn studie zou ik nog graag willen reizen, Australië of Nieuw-Zeeland lijken me fantastisch. Daarna wil ik lekker werken want ik heb er voor gestudeerd , met uiteindelijk een gezinnetje.

 

Een les en een voorbeeld:

“Mijn moeder zegt vaak: “Geniet van het leven want het is veel te kort! Ik kan soms best wel stressen en alleen maar willen leren, maar ik moet ook genieten. En dat probeer ik ook echt te doen”.

Mijn voorbeeld is dan wel mijn opa, de vader van mijn moeder. Die weet namelijk alles. Hij heeft altijd een antwoord en is een voorbeeld voor mij. 80 jaar oud en werkt nog bijna 5 dagen in de week. Ik hoef hem ook maar te bellen en hij komt, hij staat er altijd voor me.”

 

Bijles Maas en Waal:

“Ik geef bijles in de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie op alle niveaus. Ik word er vrolijk van als ik een berichtje ontvang dat een leerling van me een goed cijfer heeft gehaald. Zij zijn er dan heel blij mee, maar ik ook! Als de leerlingen zelf gemotiveerd zijn, vind ik het ook altijd heel prettig, ik was dat vroeger ook. Maar niet elke leerling is dat nou eenmaal, mooi een taak voor mij om ze over te halen dat ze hun best gaan doen!”

 

Wat missen we nog:

“Ik speel regelmatig piano en ben een familiemens. Ik houd van gezelschap en gezelligheid! Als ik iets niet fijn vind is het spreken tegenover veel mensen. Ik word erg zenuwachtig van presentaties geven, überhaupt in de spotlights staan is niets voor mij. Ik zou daar wel wat beter in willen zijn. Ik ga graag vroeg naar bed en mij wakker maken heeft dan ook geen zin, als ik ga slapen, wil ik ook lekker blijven slapen!