Maak kennis met…

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze week: Nard van Dinteren uit Druten.

 

Naam: Nard van Dinteren
Wat doe je: PABO, laatste jaar.
Opgegroeid: Afferden
Heeft: Een relatie
Stopwoordje: Zeg maar!
Laatste drankje: Koffie
Dier: Adelaar
Ontbijt: Ik ontbijt altijd, en goed ook! De ene keer yoghurt en crackers en de andere keer boterhammen. Vaak met een glas melk.

Hoe ziet een dag van Nard van Dinteren eruit:

Muziek en lesgeven, dat zijn mijn dagelijkse bezigheden. Ik zit in mijn laatste jaar van de PABO in Nijmegen. Ik loop veel stage en één dag in de week ben ik op de PABO voor mijn eindonderzoek. Ik vind alle klassen leuk, maar als ik mag kiezen, ga ik voor de middenbouw tot bovenbouw, van groep 4 t/m 8. Muziek is alles voor mij, dus ik combineer ook vaak mijn lessen met muziek. Het is voor kinderen niet alleen leuk, maar ze leren er ook veel van.

Ik woon samen met mijn vriendin in Druten, maar we willen zeker een keer terug naar Afferden. Ik houd van eten en lekker koken dus dat doe ik ook regelmatig. Daarnaast probeer ik ook af en toe hard te lopen en te wielrennen. Maar in het weekend houd ik ervan om gezellig met vrienden een biertje te drinken en uit te slapen!

 

Jouw reis tot nu toe:

“Cowboy, dat ben ik vroeger geweest en dat wilde ik ook altijd worden, haha. Als ik thuiskwam van school trok in mijn hesje en cowboyhoed aan en kon ik urenlang kijken naar Lucky Luck. Maar uiteindelijk wilde ik het toch gaan maken in de muziek. Ik ben toen begonnen aan de Rockacademie in Tilburg. Vol erin; muziek is, zoals ik al eerder zei, alles voor mij. Qua spelen was ik goed genoeg, maar mijn theorie was wat minder en om die reden moest ik van de opleiding af. Op dat moment vond ik dat heel erg maar achteraf zit ik nu op een beter plek. Ik bedoel dan vooral met het oog op een baan. Ik heb nu meer mogelijkheden en meer baangarantie. Muziek kan ik als hobby blijven aanhouden en dat zal ik ook altijd blijven doen. Toch zeg ik geen nee als ik een professionele muzikant mag zijn in de toekomst.”

 

Een les en een voorbeeld:

“Ik kom weer terug op de muziek haha. Jimmy Hendrix is voor mij wel een voorbeeld. Zijn levensstijl, zijn muziek. Hij zegt altijd: ‘Je moet doen wat je zelf wilt en waar je voor staat.’. Ookal vinden mensen dat misschien raar, maar je moet doen waar je hart ligt. Daar word je denk ik intens gelukkig van. Als jongen kies je misschien niet zomaar deze opleiding, de PABO. Maar dat zijn wel dingen die me maken zoals ik ben. En ik ben daar trots op!”

 

Bijles Maas en Waal:

“Ik geef bijlessen in de vakken Nederlands en Engels aan basisschool en middelbare school leerlingen. Ik vind het mooi om leerlingen iets mee te geven, ze iets aan te leren. Ook de hele visie op onderwijs. Kennis meegeven waar je van hoopt dat ze er lange tijd iets aan hebben. Dat het echt meerwaarde kan bieden aan de leerling.

 

Wat missen we nog:

“Gitaar, drum, basgitaar, piano, mandoline, mondharmonica dat zijn instrumenten die ik speel. Ik zou nog wel graag saxofoon willen leren spelen. Ik heb een ontzettend goede band met mijn familie en vrienden. Met mijn ene broertje maak ik muziek en met de andere kan ik goed praten. Ik wil nog veel van de wereld zien en positief in het leven staan vind ik heel belangrijk. Je kunt me wakker maken voor een koud glas bier haha, maar die drink ik ook regelmatig met kameraden in het weekend!”