Maak kennis met…

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze maand:  Meggie Derks uit Maastricht.

 

Naam: Meggie Derks
Wat doe je: Gezondheidswetenschappen in Maastricht
Opgegroeid: Horssen
Heeft: een relatie
Stopwoordje: Niet echt, ik lach wel heel veel
Laatste drankje: Thee
Ontbijt: Boterham met chocoladepasta en glas verse jus. Zonder ontbijt kan ik niet goed opstarten.

 

 

 

Hoe ziet een dag van Meggie Derks eruit:

“Elke week een nieuwe case, een verhaal over een bepaald onderwerp. Je gaat leerdoelen opstellen en op onderzoek uit met een team. Je gaat dieper in op de leerstof van gezondheidswetenschappen. Mijn opleiding is heel breed, dus soms gaat het over het beleid in het ziekenhuis, of over onderzoek in het lab. Maar uiteindelijk heb ik elke dag te maken met de gezondheid van de mens. Doordeweeks ben ik te vinden in Maastricht en in het weekend ben ik eigenlijk altijd thuis. Ik heb een grote vriendinnengroep die ik regelmatig zie en daarnaast zie ik ook vaak mijn vriendje. Voetballen is bij mij ook wel een begrip. Ik voetbal al ontzettend lang en vind het heerlijk.”

 

Jouw reis tot nu toe:

 “Vroeger wilde ik altijd Po worden van de Teletubbies haha. In ieder geval geen dokter of iets in die richting. Samen met mijn ouders, mijn broer en zusje ben ik opgegroeid in Horssen. Wij hebben veel dieren thuis: een hond, katten, geiten, kippen, paarden en af en toe schapen, dus we waren vaak buiten. Daarnaast ben ik vroeg begonnen met voetballen, dus was ik veel te vinden op het voetbalveld. We hebben een grote familie, dus die zie ik ook veel. 4 Jaar terug heb ik mijn vriend Freek leren kennen op een feestje in Bergharen. Nu studeer ik in Maastricht en bouw daar ook een leven op. Naast mijn leven in Horssen vind ik het heerlijk om te studeren in een stad zoals Maastricht. Na mijn studie wil ik gaan werken en ook aan het werk blijven. Ik denk niet snel: nu is het goed. Ik moet genoeg te doen hebben en mezelf blijven uitdagen. Ik wil natuurlijk ook wel een gezin, maar dat gaan we gewoon combineren!”

 

Een les en een voorbeeld:

 “Mijn moeder zegt wel eens dat ik niet te snel moet oordelen, als je iemand niet kent, kun je er ook niets over zeggen. Het is wel typisch dat ik nu op school aan een project werk met personen die ik in eerste instantie nooit zou uitkiezen, maar met wie ik in een korte tijd heel goed bevriend ben geraakt.”

“Als ik voor iemand bewondering heb is het voor mijn tante. Echt een powervrouw!  Hard werken, moeilijke tijden meemaken en dan nog zó positief in het leven staan. Heel bijzonder, hoe sterk zij is. Echt wel een voorbeeld.”

 

Bijles Maas en Waal:

“Ik geef bijles in de vakken Engels, Duits, wiskunde en biologie. Ik heb een talenknobbel, dus dat komt goed uit! Ik vind het leuk om bijles te geven, omdat je een band met de leerlingen opbouwt. Een meisje dat ik bijles geef, blijft bij mij in het weekend, ook al wil je liever niet in het weekend aan school denken, maar omdat het zo goed klikt en ze veel leert. Het is werk, maar zo zie ik het niet, het is namelijk ook gezellig en fijn met de leerlingen.”

 

Wat missen we nog:

 “Ik houd van mijn familie en vrienden en breng ook graag veel tijd met ze door. Soms kan ik ook nog wel gaan schilderen of tekenen, maar dat zie ik het niet als vaste hobby. Ik ga graag naar de kroeg om vervolgens nog even door te gaan naar de discotheek, want veel slaap heb ik niet echt nodig. Je kunt mij ook zeker wakker maken voor een vakantie of iets in die richting. Ik zou best wel goed willen zijn in zingen. Niet om er beroemd mee te worden, maar ik zing vaak mee, onder de douche of in de auto. En heel eerlijk gezegd: ik maak er nu op dit moment niemand blij mee, haha.”