Maak kennis met…

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze week: Hidde de Boer uit Druten.

 

Naam: Hidde de Boer
Wat doe je: Rechten, 4e jaars
Opgegroeid: Heteren/Druten
Gezin: Mijn ouders en mijn broertje
Stopwoordje: Niet dat ik weet
Laatste drankje: Melk
Dier: Katten, waarom weet ik niet haha.
Ontbijt: Boterham met ham of met pindakaas

 

 

Hoe ziet een dag van Hidde Boer eruit:

“Het heeft even geduurd voordat ik wist wat ik wilde. Maar ik ben nu bezig met het 4e jaar van mijn studie Rechten. Het is interessant om te zien hoe het in elkaar zit, hoe het werkt in de maatschappij. Iedereen kijkt anders naar de wetten en dat maakt het heel leuk. Ik wil graag een master gaan doen maar welke weet ik nog niet. Naast mijn studie geef ik bijles bij Bijles Maas en Waal. Ondertussen alweer 5 jaar! Als ik geen bijles geef doe ik vaak aan gamen of drink ik met vrienden van mijn studie een biertje in de kroeg.”

Jouw reis tot nu toe: 

Ik ben in Wageningen geboren en opgegroeid in Heteren. Toen ik 6 jaar oud was zijn we naar Druten verhuisd. Het was makkelijker voor het werk van mijn ouders. Mijn familie woont in Groningen dus die zien we niet heel vaak. Na mijn middelbare school ben ik eerst een opleiding gaan volgen die te maken heeft met de beta vakken. Dat was ook mijn vakkenpakket op school. Maar ik vond het niet leuk en ik had geen idee wat ik moest doen. Ik heb heel lang gezocht en uiteindelijk hier terecht gekomen. Ik wil niets in het strafrecht gaan doen, dat interesseert me niet zo. Ik vind het heel belangrijk dat ik iets kan vinden wat ik leuk vind, maar waar ook banen in te vinden zijn. Ik denk ook niet dat ik een advocaattype ben die 80 uur in de week werkt. Ik ben er nog niet helemaal over uit.”

Een les en een voorbeeld:

“Mijn ouders zijn wel mijn voorbeeld. Ze zijn heel relaxed en ik ben nooit iets te kort gekomen. Ook hebben ze me heel erg gestimuleerd met mijn studiekeuze. Ik wist nooit wat ik wilde en eerst dacht ik dat het iets zou zijn met beta. Maar dat was een slechte studiekeuze. Mijn ouders zeiden toen ook: Neem maar een tussenjaar en ga maar goed nadenken, neem je tijd! Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor.”

Bijles Maas en Waal:

“Ik geef dus al zo’n 5 jaar bijles en dat vind ik heel leuk. Het helpen van de leerlingen, ze voorbereiden voor hun toetsen en als ze me dan een berichtje sturen met een mooi cijfer, daar word ik vrolijk van! Als zij blij zijn met hun cijfer, ben ik dat ook. Daarnaast is het voor mij wel een doel om uiteindelijk met een voldoende voor dat vak te eindigen.”

Wat missen we nog: 

Het halen van mijn tentamens vind ik belangrijk, maar het studentenleven vind ik ook heel belangrijk. Ik ga graag met mijn studiegenoten activiteiten doen en ga graag naar buiten. Ik wil graag de praktijk leren van mijn studie, omdat ik me nu vooral bezighoud met de theorie. Ik verbaas me trouwens wel vaak over hoe laag de staf uitvalt bij strafrecht! Ik ben zelf heel geduldig, ik snap soms ook niet waarom mensen zo stressen; is zonde. Geduldig zijn is goed en het is ook nog eens rustgevend!