Maak kennis met… Qiu Ying van de Pol

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze week: Qiu Ying van de Pol uit Nijmegen.

 

Naam: Qiu Ying van de Pol
Wat doe je: Pharmaceutical Sciences op de Universiteit in Utrecht
Opgegroeid: Beneden-Leeuwen
Gezin: M’n ouders en mijn zusje
Stopwoordje: Niet echt
Laatste drankje: Water
Dier: Katten
Ontbijt: Bijna altijd brood, soms yoghurt met muesli. Als ik haast heb neem ik een banaan mee voor onderweg.

 

Hoe ziet een dag van Qiu Ying eruit:

“Ik leer elke dag over medicijnen. Mijn studie bestaat voor een deel uit theorie en een deel onderzoek, wat plaatsvindt in het lab. Elke dag reis ik van Beneden-Leeuwen naar Utrecht met het openbaar vervoer. Ik ben wel op zoek naar een kamer in de stad. Daarnaast geef ik nog bijlessen bij Bijles Maas en Waal. Ik voetbal bij Leones maar als ik niet aan het trainen ben dan geniet ik van een avondje op de bank met een kop thee en een film.”

Jouw reis tot nu toe:

“Geboren in China, Toen ik 11 maanden oud was kwam ik in Nederland. Heb een half jaar in groep twee gezeten en een half jaar in groep drie, vandaar dat ik nog best jong ben. Toen ik 5 jaar oud was hebben mijn ouders ook mijn zusje geadopteerd. De familie was compleet! Ik ben goed door mijn basisschooljaren gegaan en ben vervolgens het gymnasium gaan doen op het Dominicus College in Nijmegen. Heb een tijdje bij een supermarkt gewerkt achter de kassa en bijlessen gegeven op mijn middelbare school. Daarnaast pas ik af en toe op. Uiteindelijk ben ik de opleiding in Utrecht gestart. Al wilde ik vroeger altijd dierenverzorger worden in een Dierentuin haha.”

“Ik wil graag carrière maken, je zult mij niet zo snel als huisvrouw zien. Ik wil ook graag veel van de wereld zien. Peru lijkt me erg mooi.”

Een les en een voorbeeld:

“Mijn mentor in de derde. Ze heeft me goed geholpen met mijn vakkenpakket. Het liefst wilde ik voor N&G gaan, maar ik kon het niet volgens anderen. Mijn mentor zei op een gegeven moment: “Wat je het allerliefst wilt doen, dat moet je doen!” Ik ben daar heel blij mee, want ik denk dat als ik voor een ander pakket had gekozen, ik het veel minder leuk had gevonden.

Bijles Maas en Waal:

“Ik vind het vooral leuk als ik het kwartje zie vallen bij de leerling. Als ze na een les zeggen “Ik heb al echt veel geleerd!” geeft dat een heel goed gevoel. Ze willen echt hun best doen. Ik herken het ook wel, je wordt blij als je het snapt, want ik vind het ook fijn als het kwartje valt bij mijn studie. Ik geef bijles in de vakken wiskunde, geschiedenis, Engels en scheikunde. En ik vind de laatste twee ook wel de leukste.”

Wat missen we nog:

Ik houd van lekker binnen zitten, met een warm kopje thee. Ook kan ik heerlijk genieten van een avondje uit met vrienden, als iedereen een leuke tijd heeft gehad. Ben een avondmens, heb ook weinig slaap nodig maar als ik eenmaal slaap, ben ik moeilijk wakker te krijgen! Ik zou graag een mooie zangstem willen hebben, niet per se voor mijzelf maar voor de buitenwereld; ik zing namelijk non-stop en ook regelmatig als ik op straat loop, soms heb ik dat zelf niet door, maar zou het leuker zijn voor iedereen als het een beetje klonk!