Plannen en leren… Hoe? Zo!

Op de middelbare school kom je er snel genoeg achter dat de mooie cijfers niet allemaal zomaar komen aanwaaien. Je zult er echt wel je best voor moeten doen.
Nu zullen jullie denken, ach mij lukt dat wel, op de basisschool had ik allemaal mooie cijfers en ik ga nu het niveau doen wat ik aankan. Maar niets is minder waar! Je krijgt veel meer vakken op een ander niveau als je gewend bent! Plannen en leren is dus heel belangrijk! En jullie maar denken: “Plannen en leren… Hoe? Zo!”

Het afgelopen schooljaar zag ik regelmatig leerlingen bij ons op de huiswerkbegeleiding die het heel lastig vonden om goed te kunnen plannen. Of die juist niet zo goed wisten hoe ze een lange tekst nu het beste konden aanpakken als ze deze moesten leren voor een toets.
En weet je… het is ook best lastig, dus je hoeft je er niet voor te schamen als het niet meteen lukt! Oefening baart kunst, zeggen ze weleens. En… iedereen plant en leert op zijn of haar eigen manier, daar is ook niets mis mee!
Wij van Bijles Maas en Waal willen jullie graag laten weten dat we voor jullie klaarstaan als je het even niet meer ziet zitten met het plannen en leren. Op de huiswerkbegeleiding gaan we er komend schooljaar nog beter ons best voor doen om jullie te.

Hopelijk vliegen de mooie cijfers jullie dan straks om de oren!

Tot slot nog een aantal redenen waarom het plannen van je huiswerk zo belangrijk is:

  1. Je hebt het overzicht in al je maak-en leerwerk;
    2. Het geeft je een voldaan gevoel als je op schema loopt en je taken kunt afvinken;
    3. Je bent ruim op tijd klaar voor een toets en hoeft dus niet te stressen;
    4. Niet onbelangrijk: je hebt ook tijd om naast je drukte met huiswerk ook andere leuke dingen te doen.

Wat is een mindmap?

Ik wens jullie veel succes toe met het plannen en leren en lukt het niet? Laat het me maar weten!

Liefs,

Juf Sanne