Tips van onze bijlesgevers

 

Hoe fijn is het om een aantal handige tips te krijgen van de bijlesgevers van Bijles Maas en Waal? We geven je er in dit artikel vijf cadeau.

Tip 1 Maak een planning

Wanneer je volgens een planning werkt, zorg dan dat deze realistisch is. Verdeel de stof in kleine stukjes. Hoe sneller je namelijk iets af kan kruisen op je lijst, hoe beter je je gaat voelen!

Tip 2 Wissel leer- en maakwerk met elkaar af

Combineer leervakken met talen en doe-vakken, bijvoorbeeld op één dag een blok Economie, Frans en Wiskunde. Probeer niet meer dan 3 verschillende vakken op één dag te maken/leren.

Tip 3 Neem op tijd pauze

Maak huiswerkblokken in je planning van maximaal drie kwartier, neem dan even pauze en ga dan door met je volgende blok. Zo blijf je goed geconcentreerd en dat uit zich als het goed is in mooie cijfers voor je toetsen.

Tip 4 Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

“Oefening baart kunst!” Dit is echt zo, het enkel leren van de theorie is onvoldoende. Alleen met het oefenen van opgaven krijg je bijvoorbeeld wiskunde in de vingers. Beter 10 opgaven maken bij een blokje theorie dan dat blokje theorie 10 keer doorlezen.

Tip 5 Laat jezelf overhoren

Vraag bijvoorbeeld je ouders, broer/zus of iemand anders in je omgeving of ze je willen overhoren. Zo heb je een controlemoment voor jezelf. Wat ken ik al heel goed en waar moet ik nog wat extra aandacht aan besteden?

 

En… Wat denken jullie? Ik hoop samen met onze bijlesgevers dat jullie hier iets aan hebben. Er zijn nog talloze tips en handigheidjes voor de verschillende vakgebieden. Dus mocht je hulp nodig hebben, dan weten jullie Bijles Maas en Waal te vinden. Wij staan graag voor jullie klaar!

 

Liefs, juf Sanne

Lees hier meer tips over “leren leren”